Названо території, які росіяни хочуть захопити до початку виборів в США

Росіяни хочуть захопити не тільки Селидове та Торецьк, в зоні їх уваги ще кілька міст

Ворог зараз проводить доволі велике перегрупування на Курахівському напрямку і планує їх завершити на початок 20-х чисел жовтня, розповідає воєнкор Богдан Мірошніков. При цьому, додає він, ті самі процеси на Покровському напрямку вже майже завершені.

"Очевидно, що напередодні виборів у США окупант захоче захопити якомога більше. У зоні особливої уваги - Селидове, Курахове, Мирноград, Торецьк, Часік та район Богоявленки. Ну й звісно, всі навколишні села, бо в них й точиться головна боротьба", - говорить Мірошніков.

За його словами, ймовірно, на цей час припадуть ще й удари по енергоінфраструктурі та портах у Чорному морі та на Дунаї з одночасним початком блокади на польському кордоні.

"Ми ж не живемо ілюзіями щодо того, хто був спонсором блокади польського кордону сезону 2023-24, чи не так? Загалом, ці дні на фронті можуть стати найскладнішими за останні місяці", - відзначив Мірошніков.

При цьому він підкреслив, що просування окупантів до Вишневого, що на західній околиці Селідового, стає загрожуючим. За його словами, рух ворога відбувається вздовж залізниці від Цукуриного на північ. Також ворог накопичує свої сили в Українську.

Окрім того, каже експерт, є рух з боку Новогродівки на південний захід. Кінцева мета - вийти на перехрестя автошляхів Селидове-Покровськ та Покровськ-Карлівка-Донецьк.

"Очевидно, що окупант синхронізує дії обидвох ударних угрупувань, які мають зустрітися якраз приблизно у районі того самого перехрестя. Ворог робить ставку саме на охоплення Селидового з подальшим оточенням, мінімально вʼязуючись у бої в самому місті", - говорить Мірошніков.

За його інформацією, зараз у Вишневе доходять хіба що ворожі ДРГ, з якими наші хлопці поки справляються. При цьому він додав, що з боку Новогродівки рух окупантів гальмується контролем з нашого боку селидівського терикону та багатоповерховою забудовою на півночі міста.

"Але справа в тому, що відстані від вищезгаданих точок є невеликими, тому 1-2 успішних прориви нашої оборони - і ситуація може стати критичною. Селидове зараз має бути у зоні підвищеної уваги для всіх", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи, дійсно, окупанти взяли Селидове в напівоточення.