Названо помилки військового керівництва, які спричини до важкої ситуації в Покровську

Втрата Очеретино дозволила російським загарбникам просунутися на Покровському напрямку

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив, що російські війська дотримуються стратегії переваги у живій силі та техніці. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Еспресо".

Згурець зазначив, що ситуація на Покровському напрямку частково загострилася через втрату села Очеретине, яке мало залишатися під контролем українських сил. Втрата цього важливого пункту дозволила російським військам просунутися на Покровському напрямку. Схожа ситуація спостерігалася й на напрямку Нью-Йорка, де ротація українських бригад, спричинена відносним затишшям на цій ділянці, дала змогу ворогу активізувати свої дії.

"Ситуація на Покровському напрямку частково була спричинена тим, що ми дивним чином втратили Очеретине. Ця ділянка оборони мала триматися довго і стабільно. Чому так сталося? Багато чинників можна аналізувати, але втрата Очеретиного дала можливість росіянам просуватися на Покровському напрямку. Так само як ми говорили про Нью-Йорк. Ротацію наших бригад поблизу Нью-Йорка, оскільки цей напрямок був спокійний, ворог використав для активного просування на цій ділянці", - зауважив Згурець.

Військовий експерт підкреслив, що війна непередбачувана, але врахування різних факторів дозволяє кожній стороні використовувати можливості для просування або проведення наступальних операцій. Згурець висловив надію, що військове керівництво України зможе краще оцінювати ситуацію на фронті і зменшити кількість помилок, що сприятиме поліпшенню ситуації на лінії зіткнення.

Водночас Згурець звернув увагу на те, що противник продовжує дотримуватися своєї стратегії, повільно прорізаючи українську оборону завдяки чисельній перевазі в живій силі та техніці. Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк повідомив, що на початку року російські сили на території України налічували 400 тисяч військових, зараз ця цифра зросла до 600 тисяч, а до кінця року може досягти 800 тисяч. Це свідчить про те, що Росія продовжує нарощувати свої сили, тоді як українська мобілізація не дає очікуваних результатів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські військові із незрозумілих причин втратили Очеретине.