Названо фактори, які свідчать про те, що між Україною і РФ готують переговори

Між Україною та РФ можуть відбутися переговори щодо припинення бойових дій, про це відзначив політолог Олександр Кочетков. За його словами, на це також може вказувати і візит держсекретаря Ентоні Блінкена в Україну

Начебто держсекретар США Ентоні Блінкен приїжджав в Україні, щоб отримати "принципову згоду" від очільників України на проведення з Росією мирних переговорів. Як припускає політолог Олександр Кочетков, ймовірно, держсекретар мотивував керівництво країни погодитися на такі переговори постачанням зброї та боєприпасів. Окрім того, можливо, США "напівдозволили" використовувати цю зброю для ударів по території РФ.

"Оскільки про цей пакет допомоги інформують пресу, то такі згода отримана",
- відзначив експерт.

При цьому Кочетков додає, що такі домовленості дуже схожий на підхід, який раніше проголосив Дональд Трамп. Тобто, за його словами, виглядає на те, що демократи позбавляють республіканців їх напрацювань.

Разом з тим, Кочетков звертає увагу на те, що російський диктатор Володимир Путін зібрався у Китай, щоб вислухувати поради-накази Сі Дзиньпіна, при цьому перед візитом проголосив, що РФ готова до миру, але їй потрібні "гарантії безпеки".

"Це кремлівський фюрерок так називає згоду західних партнерів України піти на припинення вогню без виводу окупаційних військ з України. Або хоча б неповного виводу, з залишенням, як мінімум, коридору у Крим по суходолу",
- підкреслив експерт.

За його словами, саме за таких умов атаки російських військ, які відбуваються зараз, стають доволі логічними — це посилення переговорної позиції, а ціна там ніколи нікого не турбувала.

Так само, додає експерт, стає зрозумілим зволікання української влади з проведенням масової мобілізації — у випадку припинення бойових дій проводити її буде значно легше, і недавні кадрові зміни у керівництві ЗСУ теж чітко лягають у цей переговорний пазл.

"Ще один елемент з нього — дивна сміливість деяких наших європейських партнерів щодо вводу своїх військ в Україну. Нагадаю, що вслід з Францією таку потенційну готовність висловила Швеція. І Велика Британія на щось подібне натякає. Ну, так якщо вогонь на фронті припиниться, буде створено буферну зону, то ввід в неї військ з країн НАТО виглядає безпечним і тому доволі вірогідним", -
відзначив Кочетков.

При цьому експерт звернув увагу на заяви офіційних осіб України, наприклад, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, який натякнув, що від переговорів на певних умовах ніхто не відмовлявся.

Втім, експерт вважає, що всі ці дії не свідчать про те, що мирні переговори мають обов’язково відбутися. За його словами, мова йде лише про вірогідність, яка зараз значно посилилася.

"У будь-якому випадку, припинення вогню буде лише паузою у війні, яку і ми, і недоімперія використають для посилення воєнного потенціалу",
- додав експерт.

За його словами, якщо припинення вогню восени все ж відбудеться, то це не буде ні зрадою, ні перемогою.

"Це буде об’єктивна реальність, яку доведеться сприймати. І розбиратися, що і як робити далі",
- підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін заявив, що РФ готова до переговорів.