Найскладніший виклик: Зеленський прокоментував внесення українських територій в Конституцію РФ

Зеленський заявив, що Путін просто вкрав українські території

Президент України Володимир Зеленський заявив, що включення Росією тимчасово окупованих українських територій до своєї Конституції є серйозною проблемою. За його словами, Україна не може визнавати території, які окуповані, територіями Російської Федерації, саме так він відреагував на питання територіальних компромісів заради миру.

"Це один із найскладніших викликів, які є. Усі розуміють, що те, що зробив Путін, вписав у свою конституцію деякі наші території - це серйозна проблема. Він їх просто вкрав, не просто тимчасово окупував", - сказав Зеленський в інтерв'ю національному марафону.

Водночас президент підкреслив, що ці території залишаються тимчасово окупованими, доки Україна юридично не закріпить свій статус над ними.

"У житті може бути по-різному. Залежить від нашої міцності, залежить від втоми партнерів чи не втоми, від бажання чи зміни політик, є багато речей. Але є історичний погляд на це - наша земля закріплена в нашій конституції і в усіх міжнародних документах, вона є зі зрозумілими кордонами. Може трапиться по-різному, але доки Україна юридично не визнає ті чи інші тимчасово окуповані території, навіть одне село, російським, воно залишиться українським", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україну нібито підштовхують до переговорів, за якими вона має віддати РФ окуповані території, а тоді їй нададуть гарантії безпеки, ймовірно, членство в НАТО.

Також "Коментарі" розповідали, що Путін заявив про нібито готовність до переговорів з Україною щодо закінчення війни. При цьому він підкреслив, що Росія, буцімто, готова до мирного діалогу з Україною, але лише на основі документу, який був нібито підготовлений під час попередніх переговорів та парафований українською стороною. Він має на увазі домовленості, досягнуті під час переговорів у Стамбулі. Водночас Путін висловив претензії до української сторони, заявивши, що вона лише висуває свої вимоги, що, на його думку, не можна назвати переговорами.