Найдешевше гарматне м’ясо: стало відомо, як РФ використає військових з КНДР

Не виключено, що військові з КНДР найближчим часом з’являться в Донецькій області

Росія може використовувати північнокорейських військових не лише для відправлення на фронт, але й для зменшення нестачі особового складу в своїй армії, замінивши ними прикордонників та звичайних солдатів РФ, про це в ефірі "Еспресо" сказав Військовослужбовець ЗСУ та експерт з національної безпеки Іван Варченко.

При цьому він переконаний, що застосування кремлівським диктатором Володимиром Путіним північнокорейських військових може відбуватися поступово.

"Військові КНДР за світовими мірками - найдешевше гарматне м'ясо, цих людей найбільше зневажає їхня держава. У цій ситуації північнокорейські вояки зараз дійсно тренуються на території Росії, щоб потім їх задіяти, де завгодно", - відзначив експерт.

При цьому Варченко не виключив, зо військові із КНДР протягом найближчого часу з'являться у Донецькій області чи деінде. Втім, додав експерт, ймовірно, росіяни також можуть спробувати завдяки участі військових Північної Кореї зменшити дефіцит особового складу в своїх збройних силах та замінити військовими з КНДР російських прикордонників та інших звичайних вояків армії РФ, відправивши їх на фронт.

Іван Варченко додав, що північнокорейські війська можуть також виконувати функції Росгвардії, допомагаючи "захищати" так звану "російську демократію" за прикладом того, як вони підтримують режим у КНДР.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін, відповідаючи на питання про ймовірність перебування військових із КНДР у Росії, підкреслив, що договір про стратегічне партнерство між країнами ратифіковано, і Росія не сумнівається у серйозних намірах Пхеньяна щодо співпраці.