Найближча доба все покаже: скільки окупантів кинули проти ЗСУ в Курській області

Російське командування зуміло зібрати 35 тис. військових, щоб відбити території у Курській області

Російські окупанти перейшли у контрнаступ у Курській області, про це заявив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

За його словами, російське командування збільшило Курське угруповання до 35 тис. і вважає, що такої кількості військових їм вистачить для того, щоб витіснити Сили оборони з Курської області.

Коваленко повідомив, що рух російських військ почався в районі населених пунктів Апанасівка-Снагость, Журавлі-Калинів, Погребки та Борки. Тобто, наголосив експерт, ворог діє одразу з чотирьох напрямків.

"Апанасівка-Снагость – щоб деблокувати Глушківський район та повернути контроль над дорогою Коренево-Троїцьке. Журавлі-Калинов – для повернення контролю над логістикою Коренево-Сафонівка з подальшим спрощенням логістики північним фронтом. Погребки – вигод на дорогу Льгов-Суджа та саму Суджу з півночі. Бірки – закрити південно-східний сектор контролю Сил оборони річкою Псел", - повідомив Коваленко.

Він також розповів, що до контрнаступу РФ залучила двічі утилізовану 155 ОБр МП; 56-у ПДП, яка знаходиться зараз у вкрай ущемленому положенні; 810-ту ОБр МП, яка рік сточувала зуби об кремінь у Кринках, потім її відправили на Покровський напрямок, а потім перекинули до Курської області. Також у Курській області воюють, 11-а ОДШБр; 488-й МСП зі складу 144-ї МСД; 71-й МСП; 38 ОМСБр; 64-а ОМСБр; 200-а ОМСБр; ЗШБ "Пляма" на кордоні Курської та Білгородської областей.

Крім того, каже Коваленко, додатково було передислоковано 22-й загін "БАРС" із району Павлівки на Донеччині.

Експерт стверджує, що командування російських військ також дало добро на активне застосування механізованої компоненти та дії окупантів здійснюються за підтримки техніки, але з обмеженим застосуванням артилерії. У свою чергу через активізацію своїх підрозділів окупанти зменшили застосування КАБ по лінії бойового зіткнення, яка в Курській області досі нестабілізована з боку росіян.

"Загалом у російських військ зараз відзначається на ділянці Курської області кількісна перевага, але так було завжди, у свою чергу, обмежене застосування артилерії та зменшення ударів КАБами. Найближча доба покаже, у що цей контрнаступ може в результаті вилитися", - наголосив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Путіну пообіцяли повернути всі захоплені в Курській області території до 1 жовтня.