Наступ ЗСУ на Курську область: чому РФ провалила оборону

Росіяни провалили оборону своїх кордонів у Курській області

Російські загарбники пропустили наступ української армії на Курську область, оскільки відправили свої резерви у Донецьку область.

"Росіяни стали заручниками своєї ж тактики масового молотіння резервів в надії, що в українців резерви закінчаться швидше. Перекидаючи резерви з-під Курська на Покровськ та сподіваючись на швидкий прорив наших оборонних порядків, противник залишив прикривати прикордоння прикордонників і строковиків, які не палають бажанням вмирати за свою країну", - наголосив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

За словами військовослужбовця, тактичний успіх Сил оборони України на Курському напрямку зараз безсумнівний.

"Ми змушуємо противника поспіхом залучати авіацію та резерви, що призводить до збільшення втрат росіян", - розповів офіцер ЗСУ.

Він відзначив, що питання лише в тому, обмежаться ЗСУ рейдовими діями чи спробують закріпитися на максимальній кількості російської території, змушуючи противника сконцентрувати свої зусилля не на сході України, а на відновленні своїх позицій у Курській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нещодавно ворог планував наступ на Харків — Суми. ЗСУ формували резерв для відбиття наступу з того напрямку, але потім ворог захлинувся в Харківській області і вже не розвивав наступ на Сумщині, бо перекидав підрозділи з Сумщини на Харьківський напрямок. Проте, як каже військовий Олександр Карп’юк, план наступу з цього напрямку є досі, просто РФ перенесла наступ на час, коли вона доорганізує угруповання на тому напрямку. За його словами, в Курській області є декілька важливих інфраструктурних обʼєктів, які треба контролювати, що вже зроблено.