Наслідки дій РФ може відчути весь континент: про яку загрозу попередили в “Енергоатомі”

Загроза обстрілів атомних об'єктів зберігається

Ворожі війська продовжують загрожувати ударами по українських атомних енергооб'єктах. У понеділок, 28 жовтня, стався черговий небезпечний випадок, який загрожує українським атомним об'єктам. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “Енергоатому”.

Там повідомили, що сьогодні, 28 жовтня 2024 року, російський безпілотник пролетів критично близько від одного з енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

У державному підприємстві наголосили, що з настанням осінньо-зимового періоду ворожі війська стали посилювати енергетичний терор українських АЕС, створюючи нові ризики для безпечної експлуатації атомних об’єктів.

“Ворог свідомо порушує принципи ядерної та радіаційної безпеки АЕС, вдаючись до відвертого тероризму. Це необхідно зупинити якнайшвидше, адже наслідки може відчути весь континент”, — наголосив очільник “Енергоатома” Петро Котін.

За його словами, в умовах війни Україна вимагає від світової спільноти “адекватної реакції та рішучих дій” для припинення терористичних атак на об’єкти критичної інфраструктури.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури Харківської обласної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно пʼятьох російських військовослужбовців за фактами порушення законів та звичаїв війни та екоциду, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438, ч. 2 ст. 28 ст. 441 КК України).

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.