Нардеп: Україна, як багато хто і пророкував, стає могильником російської імперії

Лише за останній час путін вже втратив для росії південний Кавказ, який перейшов до сфери впливу Туреччини

Стрімко втрачаючи сфери впливу росія впевнено крокує до позбавлення статусу навіть регіонального лідера. Ніколи ще російська імперія не перебувала у такому жалюгідному стані, як зараз при путіні. Як інформує видання "Коментарі", про це пише у себе в Facebook нардеп, голова Постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

"Так, лише за останній час він вже втратив для росії південний Кавказ, який перейшов до сфери впливу Туреччини, та Центральну Азію, вплив у якій ділять між собою та ж Туреччина та Китай. На черзі – Сирія, де посилилися позиції Анкари та Тегерану, а також Білорусь, де Лукашенко усіма силами намагається дрейфанути подалі від невдахи-путіна та ще більше зблизитися з Китаєм та Європою. А буквально на днях внаслідок зіткнень між Вірменією та Азербайджаном, а також Таджикістаном та Киргизстаном було остаточно поховано ОДКБ, яке десятиліттями розбудовував "великий геостратег", - зазначив політик.

Він додає, "успіхи" путіна не могли не позначитися і на ставленні до нього з боку "заклятих друзів". Так, на саміті ШОС, його почергово змусили чекати президенти Індії, Туреччини, Азербайджану, Ірану та Киргизстану. А головними дійовими особами природно стали Ердоган та Сі Цзінпін. Фактично, путіну вказали, по-перше, що невдоволені його політикою та війною, яку він розв'язав та створив для всіх проблеми. По-друге, таким чином відкоригували його місце в ієрархії за результатами т.зв. "сво".

"Розпочавши свій "похід проти Заходу" та війну в Україні для розширення сфери впливу путін втратив навіть те, що мав. Україна, як багато хто і пророкував, стає могильником російської імперії. Живою з українського капкану вона вже не вибереться...", – зазначив Чернєв.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Бундесвері виступили проти продовження постачання військової допомоги в Україну.