Нардеп розповів, що Зеленський задоволений темпами мобілізації

На сьогодні темпи мобілізації влаштовують вище військове керівництво України – Федір Веніславський

Федір Веніславський, народний депутат і член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, заявив, що темпи мобілізації в Україні наразі повністю відповідають потребам Збройних Сил.

Під час брифінгу в Медіацентрі Україна Веніславський наголосив, що завдяки успішній співпраці парламенту та Міністерства оборони, останні зміни до законодавства дозволили значно покращити процес мобілізації. За його словами, це підтверджують заяви вищого військового керівництва країни, зокрема Президента Володимира Зеленського та Головнокомандувача ЗСУ генерала Сирського.

“Я б орієнтувався тут на заяви Президента Володимира Зеленського, який сказав, що мобілізація йде тими темпами, які відповідають потребам інтересів національної безпеки та оборони, Головнокомандувача Збройних Сил генерала Сирського про те, що дійсно мобілізація на сьогодні забезпечує потреби Збройних Сил в поповненні тих втрат, які є, санітарні, на превеликий жаль, неминучі, і формування тих резервів, які постійно потрібні для того, щоб підтримувати в належному стані наші Збройні Сили та інші складові сектору безпеки та оборони", – пояснив Федір Веніславський.

Веніславський підкреслив, що Верховна Рада продовжить уважно стежити за питаннями мобілізації та вносити необхідні корективи для забезпечення потреб Збройних Сил України.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Міністерство освіти і науки України (МОН) б'є на сполох: близько 200 тисяч чоловіків призовного віку обрали навчання в університетах як спосіб уникнути служби в армії. Про це заявив міністр освіти Оксен Лісовий, зазначивши, що йдеться про фіктивне навчання на різних рівнях освіти, включаючи бакалаврат, магістратуру та аспірантуру.