В Запоріжжі ППО збила ракети, які летіли на українські міста: подробиці

У Запорізькій області пролунали вибухи

28 вересня у Запорізькій області під час останньої повітряної тривоги, прогриміли вибухи. Стало відомо, що ЗСУ збили російські ракети. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на інформацію голови Запорізької ОВА Олександра Старуха.

"Сьогодні ППО знешкодила ракети, що були запущені в напрямку Запоріжжя та двох сусідніх великих міст. У кожне місто, завдяки нашим захисникам, не долетіло щонайменше по дві ракети", - йдеться у повідомленні очільника регіону.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Росія почала співпрацювати з Талібаном та уклала угоду. Талібан зміг домогтися угоди про постачання пшениці, газу, бензину та дизельного палива в Афганістан з Росії. Про це повідомляє виконувач обов’язків міністра торгівлі та промисловості Афганістану Хаджі Нуруддін Азізі інформаційному агентству Reuters. За словами Азізі, російська сторона запропонувала хорошу знижку на свої товари. А Афганістан вже давно працює над пошуком партнерів. Цікаво, що це перша серйозна міжнародна економічна угода, які зміг укласти Талібан від початку захоплення влади в Афганістані. Увесь цей час ісламський релігійний рух був відсічений від глобального світу. Досі жодна країна не визнає Талібан як владу. Талібанський рух впродовж 20 років воював за владу в Афганістані і зміг її захопити лише після виходу з країни американських військ. Більшість країн можуть визнати владу Талібану в Афганістані, якщо ті змінять свій політичний курс. Для цього необхідно дотримуватись прав людини, адекватного ставлення до жінок та розірвати зв'язки з різноманітними групами бойовиків.