На Заході розповіли, скільки часу може піти на повернення РФ територій Курської області

За прогнозом WP, на повернення втрачених територій Курської області РФ може піти рік

Успішна операція на російській території – після більш ніж двох років боїв майже виключно на території України – мала психологічну цінність для Києва, піднімаючи моральний дух українських військ та мирних жителів, показуючи Путіна та його військових як немічних та неефективних. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у статті The Washington Post.

У матеріалі повідомляється, що раптовий прорив ЗСУ – найсерйозніший виклик для російського диктатора Путіна з часів повстання "вагнерівців". Успіхи Києва піднімають моральний дух українських військ та мирних жителів, але при цьому сильно б'ють за репутацією російської влади та військових. Наголошується, що якщо російські війська наступатимуть з тією ж швидкістю, що й на інших напрямках, їм знадобиться рік, щоб відбити втрачені території в Курській області.

Більше того, як зазначає видання, збройні сили України зайняли вже понад 20 прикордонних російських сіл і частково, як мінімум, одне місто, а тепер просуваються до Курської АЕС. У статті наголошується, що українські бригади мають час окопатися на укріплених позиціях, що потенційно дасть Києву потужний козир у разі майбутнього припинення вогню чи мирних переговорів.

"Українські сили явно просунулися досить далеко в Курській області, але скільки території вони контролюють чи насправді мають намір контролювати, залишається невідомим", - зазначив старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний світ Майкл Кофман.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що Україна в рамках війни з Росією може оборонятися не лише на своїй території. Це передбачено міжнародним правом. Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ Німеччини для видання "Politico".