На Заході назвали першу велику перемогу РФ на полі бою з 2023 року

Українські підрозділи в Авдіївці були змушені різко скоротити свою вогневу міць через нестачу західних снарядів

Відхід українських захисників з Авдіївки дасть Кремлю першу велику перемогу на полі бою та захоплення території після знищення та захоплення міста Бахмут у травні 2023 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Західне видання нагадує, що новий головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський наказав своїм військам вийти з критично важливого міста, щоб урятувати життя своїх військових.

"Заклик Сирського пролунав після тижня жахливих публікацій у соцмережах українських військових, дислокованих в Авдіївці, оскільки безпечний вихід із міста було зведено до вузької смуги. 3-ю українську десантно-штурмову бригаду, яка була розгорнута для спроби утримати місто, цього тижня заявила що веде бій "на 360 градусів", - йдеться у матеріалі.

Журналісти зазначають, українські підрозділи в Авдіївці були змушені різко скоротити свою вогневу міць останніми тижнями через брак західних артилерійських боєприпасів.

"Американська підтримка була вирішальною для постачання зброї в Україну. Але країні не вистачає боєприпасів, і вона може закінчитись артилерійськими снарядами, якщо Конгрес не схвалить надання додаткової допомоги", - констатує видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент України Володимир Зеленський виступив 17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки. Серед іншого пояснив, чому нам довелося залишити Авдіївку. І наголосив, що чим довше триватиме війна в Україні, тим більші деструктивні зміни провокуватиме Росія у світі. Як оцінюєте цей виступ, якими можуть бути наслідки? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Зеленський зробив заяву про вихід ЗСУ з Авдіївки: чому так сталося.