На Заході говорять про нове рішення Заходу щодо війни: без чого Україна не вистоїть

The Times прогнозує, що на Україну чекає непроста зима, дуже важлива підтримка союзників

У НАТО мають проаналізувати все те, що відбувається і ухвалити рішення про продовження та збільшення військової допомоги Україні перед довгими зимовими місяцями, якщо не хочуть підвести Київ та втратити репутацію. Держсекретар США Ентоні Блінкен перебуває з візитом у Великій Британії, де головну увагу приділено саме підтримці Києва. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Times.

За інформацією видання, для Північноатлантичного альянсу зараз настали непрості часи, адже з одного боку – популістські партії, а з іншого – вороги. Російські дрони вже неодноразово перетинали кордон країн НАТО і падали на території Болгарії, Румунії, Латвії та Швеції.

Крім того, як стверджує ЗМІ, є ймовірність, що кандидат у президенти США Дональд Трамп готовий "відвернутися" від проблеми з Росією, сфокусувавшись на протистоянні з Китаєм. А канцлер Німеччини Олаф Шольц під час переговорів із Володимиром Зеленським заявив про необхідність присутності російської сторони на наступному мирному саміті.

Як стверджує медіа, західні союзники України досі не роблять необхідних кроків, оскільки Кремль може сприйняти це як ескалацію.

У статті заявляється, що якщо НАТО підведе Київ цієї зими, Альянс ризикує втратити всю свою репутацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - канцлер Німеччини Олаф Шольц хотів би російської участі у Саміті світу, однак у цьому не буде жодного сенсу, якщо Росія продовжить свої атаки проти України. Таку заяву німецький канцлер зробив на заході "Vorwärts" (Вперед), повідомляє "Tagesschau".