На війні загинув ексмер Умані: на фронт пішов із перших днів повномасштабного вторгнення РФ

На війні загинув Олександр Цебрій, який був командиром кулеметного взводу

На війні загинув колишній міський голова Умані Олександр Цебрій. Як повідомив у Фейсбуці голова Черкаської ОВА Ігор Табурець, він був командиром кулеметного взводу, мав звання молодшого сержанту, нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

"Захищаючи Україну, загинув Олександр Цебрій. Колишній міський голова Умані. Став у стрій із перших днів повномасштабної війни. Славний воїн. Сміливець. Надійний побратим. Командир кулеметного взводу. Молодший сержант", – написав Ігор Табурець.

Про те, що на війні загинув ексмер Умані повідомила "Суспільному" і речниця Черкаського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Аліна Кривошея.

За її словами, Цебрій служив у 58 окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського, до лав ЗСУ приєднався у лютому 2022 року.

"Захисник був молодшим сержантом, командиром кулеметного відділення. Загинув 24 липня, виконуючи бойове завдання на Донеччині", — зазначила вона.

Загиблому воїну було 50 років.

Окрім того, відомо, що ранок 24 лютого 2022 року Цебрій зустрів під дверима місцевого ТЦК. Відстояв чергу і вступив до лав територіальної оборони. Боронив місцеве летовище. Через кілька днів вже був в лавах ЗСУ. Ніс службу у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Виговського. Позивний "Мер".

Останній пост Цебрія у соцмережах був про його сон, який пов'язаний із мирним життям.

"Я маю улюблений сорт віскі (багато диму і торфу). Так от, я відчував його смак уві сні. Я був вдома, у своєму улюбленому кріслі, серед рідних людей, зі склянкою віскі. Крутий сон, надіюсь віщий", - писав Цебрій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на фронті загинув відомий український музикант.