На Покровському напрямку ворог завдяки новій тактиці має просування: як врятувати ситуацію

Врятувати ситуацію на Покровському напрямку можуть грамотні управлінські рішення, нелінійність дій та стійкість військових

У напрямку населеного пункту Лисівка, що неподалік Покровська, російські загарбники намагалися повторити сценарій з Гострим - швидкий прорив на броні + висадка піхоти, розосередження по населеному пункті та очікування основних сил в круговій обороні, розповідає воєнкор Богдан Мірошніков.

"Цього разу не вийшло. Атака була зупинена на підходах до наших позицій. А у Гострому, на жаль, частково вийшло, хоч і було знищено більше десятка одиниць техніки. Там ще тривають бої, але половина села не під нашим контролем", - говорить експерт.

За його словами, проблема ще в тому, що російські окупанти займають кожну хату групами по двоє-троє осіб, і потім звідти вибивати їх важко.

"Більш того, коли наші основні сили відволікаються на такі зачистки, ворог далі бʼє у фланги та стики зон відповідальності наших підрозділів, що поглиблює проблему", - повідомив Мірошніков.

Також він повідомив про те, чи вплине погана погода на просування ворога. За його словами, штурми окупантів носять переважно піхотний характер. При цьому, додає експерт, в принципі арта працювати може, бо їй не потрібна постійна мобільність.

"Роль додаткової арти на себе вже кілька місяців, як взяли КАБи, яким чхати на багнюку. Так що може послаблення штурмів і буде, але інтенсивність може зменшитися на 10-15%, не більше. На практиці, на покровському напрямку це буде в середньому ~47 штурмів за добу замість звичних ~55. Не сильне то й послаблення, погодьтеся", - говорить Мірошніков.

Саме тому, додає він, не варто покладати великі надії на погоду.

"Врятувати ситуацію на покровському напрямку зараз можуть грамотні управлінські рішення, максимальна стійкість наших воїнів, а також нелінійність наших дій", - відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ знищили колону ворожої техніки на Покровському напрямку.