На Львівщині судитимуть військового: що він скоїв

Продав державного палива на пів мільйона гривень – на Львівщині затримали командира взводу матеріального забезпечення

За даними слідства, підозрюваний сформував надлишок дизеля і бензину, виготовив фіктивну документацію (здавальні відомості і дорожні листи), підшукав "клієнтів", а також розробив безпечний маршрут для в’їзду та виїзду на територію військової частини автомобілів для транспортування краденого палива. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Встановлено, що частину пального підозрюваний зберігав на території приватного помешкання, а для його перевезення та продажу використовував підлеглих військовослужбовців.

Після отримання від посередника майже 17 тисяч гривень за продаж 420 літрів дизеля військового затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Правоохоронці задокументували декілька епізодів його злочинної діяльності. Сума завданих збитків сягла пів мільйона гривень.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 59-річному командиру взводу матеріального забезпечення однієї із військових частин за фактом викрадення військового майна, шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України).

Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та встановлюють повне коло ймовірно причетних до протиправної схеми осіб. Також перевіряється можлива причетність затриманого до аналогічних злочинів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Львові за оперативного супроводу ДБР.