На Харківщині окупанти почали вводити в бої свій основний резерв: про що мова

На Харківському напрямку окупанти почали вводити в бій свій основний резерв, про це повідомив військовий оглядач групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець

Командування російського угрупування військ "Сєвєр" почало вводити у бій на Харківському операційному напрямку свій головний резерв - підрозділи 72-ї мотострілецької дивізії 44-го армійського корпусу, повідомив Машовець і додав, що вже є перші полонені зі складу її 41-го мотострілецького полку.

"Раніше, на цьому напрямку діяли лише окремі штурмові підрозділи з її складу",
- відзначив Машовець у Фейсбуці.

У свою чергу військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону заявив, що окупанти можуть піти на відкриття нового фронту. За його словами, ворог може спробувати відкрити Харківський плацдарм, скажімо, по Сумщині.

При цьому експерт наголосив, що кремлівському диктатору Володимиру Путіну потрібні хоча б якісь перемоги перед Глобальним самітом миру в Швейцарії.

"Він буде показувати Глобальному Півдню, що він щось може і буде схиляти ті чи інші країни на свою позицію",
– підкреслив експерт.

Окрім того, Черник вважає, що у стратегічному плані терористична Росія має потенціал для того, щоб тиснути та розтягувати Сил оборони України. При цьому експерт нагадав, що в Міноборони країни-агресора повідомляли про створення 13 нових механізованих дивізій, 16 бригад і двох армій.

Втім, як вважає Черник, для росіян буле складно наситити їх повноцінно особовим складом до осені.

При цьому експерт звернув увагу на те, що у травні Сили оборони встановили рекорд зі знищення окупантів. Вони ліквідували 39 тисяч російських військових. При цьому, за словами Черника, окупанти можуть ставити до строю 30 тисяч військових на місяць. Тобто, за його словами, окупантам, щоб перекрити втрати, потрібно оголошувати загальнонаціональну мобілізацію. При цьому експерт сумніваєтеся, що загарбники зараз підуть на такий крок.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про рішення Заходу, яке може захистити Харків.