На фронті окупанти труяться їжею, мають розлади травлення та потребують медикаментів

Через ці проблеми морально-психологічний стан ворога на низькому рівні

Оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. Про це повідомили в ранковому зведенні оперативно-тактичного угруповання "Харків", інформує портал "Коментарі".

В районі населеного пункту Глибоке противник здійснює поодиноке переміщення особового складу з метою поповнення поточного некомплекту на передових позиціях. Через низьку якість продуктів харчування та питної води на передових позиціях 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії відмічаються масові випадки шлунково-кишкові розладів серед особового складу та нагальна потреба у медикаментах, у зв’язку з чим спостерігається пониження рівня морально-психологічного стану окупантів.

Неподалік Липців противник здійснює накопичення особового складу з метою ведення подальших дій щодо відновлення втраченого положення, проводить відновлення системи зв’язку та елементів фортифікаційного обладнання позицій 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу, що були пошкоджені внаслідок вогневого впливу Сил оборони України, здійснив поповнення боєкомплекту мінометних розрахунків полку.

В районі Стариці ворог здійснив дистанційне мінування підступів до позицій, проводить евакуацію втрат з кількох уражених Силами оборони України позицій.

У Вовчанську противник здійснив заведення малих груп особового складу 128-ї окремої мотострілецької бригади 44-го армійського корпусу та добровольчої розвідувальної-штурмової бригади “А. Невский” на передові позиції, попутно здійснив доставку медикаментів.

Проводить заходи евакуації санітарних втрат.

Втрати ворога за минулу добу склали 85 осіб, з них безповоротні - 24, санітарні - 59. Двоє окупантів здалися у полон.

Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 78 одиниць озброєння та військової техніки.