На фронті один із найважчих періодів: чому росіяни змогли активно просуватися

Ворог активно просувається на фронт, бо має значну перевагу як у силі, так і у засобах

Абсолютно на всіх ділянках фронту російські війська намагаються використати свою перевагу в особовому складі та техніці, про в ефірі "Еспресо" заявив директор компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, зараз на фронті один із найважчих періодів за весь час війни. Російська армія має значну перевагу у кількості військових та техніки. Він зазначив, що у Вугледарі одна українська бригада протистояла п'ятьом російським.

"Якщо порахувати чисельність особового складу в нашій бригаді та у противника, то співвідношення по живій силі було 1 до 10-12. Додаємо сюди ворожі КАБи, які є одним із постійних елементів російського нападу та протидії, проти яких досі немає ефективних засобів. Це створює умови для переваги противника в просуванні", - відзначив експерт.

Згурець підкреслив героїзм українських захисників, особливо бійців 72-ї бригади, які показали неабияку мужність у Вугледарі. Однак він вважає, що якби українська армія мала достатньо сил і засобів для утримання флангів, місто можна було б обороняти далі.

Експерт також зауважив, що нестача особового складу та ресурсів відчувається по всьому фронту. Командувач Олександр Сирський наголошує на необхідності мотивованої піхоти та на тому, що для підготовки мобілізованих потрібно більше часу, якого зараз бракує.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Вугледарі, дійсно, склалася критична ситуація. 1 жовтня аналітичний ресурс DeepState заявив про вихід українських військових з Вугледару. Військовослужбовці 72-ї ОМБр повідомили, що частина міста досі перебуває під контролем українських сил, а вони самі не отримували наказу про вихід з Вугледару.