На другому саміті миру Україна почне підготовку до великих зимових переговорів

Відсутність РФ на другому саміті миру дає Україні певні переваги і бонуси

Росія готова до переговорів з Україною, проте Кремль відмовляється приймати участь у другому саміті миру. На думку політолога, військового Кирила Сазонова, найбільш вірогідно, що у Кремлі не бачать сенсу про щось домовлятися до виборів президента США.

На його думку, українці у цій ситуації в першу чергу не повинні панікувати.

При цьому експерт переконаний, що Україна із другого саміту миру витисне максимум.

"З плюсів в нас те, що по нашому питанню знов буде велике зібрання, багато учасників, дискусії та якісь рішення за підсумками. А ворог там безпосередньо участі не прийматиме. Тобто це непоганий варіант протискати свої інтереси без зайвих перешкод, імпровізувати, робити несподівані кроки, на які ворог не встигатиме оперативно реагувати. Теж непоганий варіант готуватися до великих перемовин взимку", - говорить Сазонов.

При цьому він додав, що війна триватиме так само, як і зараз, тому необхідно тримати фронт, послаблюючи ворога та демонструючи світу обмежені можливості Росії по наступу. Окрім того, Сили оборони повинні завдавати потужних ударів по ворожій інфраструктурі та логістиці у тилу та послаблювати економіку РФ.

"Ось так має виглядати наша тактика. Сили Оборони України діють на фронті. Окремі підрозділи на насамперед спецслужба – руйнує їх тил", - додав експерт.

Сазонов підкреслив, що швидкої перемоги над ворогом не буде, адже це – не спринтерський забіг.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський повідомив, коли може закінчитися гаряча фаза війни з Росією.