На болотах запалає. Україна отримала чудові новини із приводу поставок F-16

Україна протягом місяці отримає американські винищувачі F-16, повідомила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен. Ймовірно, Київ отримає 19 літаків, принаймні, саме про таку кількість говорилося раніше

Як заявила Метте Фредеріксен, винищувачі F-16 протягом поточного місяця будуть уже у небі над Україною.

"F-16 із Данії будуть у небі над Україною протягом місяця", - сказала прем’єр Данії, повідомляє Deutsche Welle.

Ймовірно, Україна отримає 19 американських винищувачів. Принаймні, Данія раніше оголошувала, що готова надати саме таку кількість F-16.

Окрім того, Фредеріксен повідомила, що Європа має ще 5-6 систем протиповітряної оборони, які будуть надані Україні.

"F-16 з Данії будуть в Україні протягом місяця, — прем'єр-міністр Данії. Ворогу приготуватись", - прокоментував добрі новини військовий Віктор Таран.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що речник Повітряних сил Ілля Євлаш раніше розкрив дату, після якої можна очікувати прибуття винищувачів F-16 в Україну. За його словами, перші західні бойові літаки з'являться в Україні після Великодня. Однак Євлаш наголосив, що Повітряні сили "не загадують ці терміни", адже дата доставки винищувачів кілька разів змінювалась. За його словами, завдання Повітряних сил працювати з тим, що їм надають, а постачання літаків залежить від вищого військово-політичного керівництва України. Крім того, Ілля Євлаш наголосив, що у випадку прибуття літаків F-16 в Україну, про це стане відомо.

Окрім того, відомо, що в Росії уже влаштували істерику із приводу постачання в Україну американських винищувачів. Кремль сприйматиме винищувачі F-16, які з'являться в Україні, як носії ядерної зброї, заявили в МЗС країни-агресора. При цьому там особливо наголосили, що постачання американських винищувачів F-16 Кремль розглядатиме як цілеспрямовану провокацію з боку Сполучених Штатів та НАТО.