Мрія Путіна про "санітарну зону" виконана, але не так як хотів диктатор: про що мова

Між Україною та РФ виникає «санітарна зона», але не така, яку хотів Путін, відзначив в ефірі Freedom військовий експерт Владислав Селезньов

Жителі прикордонних районів Росії залишають свої домівки, побоюючись за своє життя, повідомив військовий оглядач Владислав Селезньов.

За його словами, що стосується створення так званої санітарної зони, про яку свого часу говорив кремлівський диктатор Володимир Путін, то цей процес зараз і відбувається. Тобто, каже експерт, мешканці прикордонних районів Брянської, Курської, Бєлгородської областей Росії, абсолютно обґрунтовано побоюючись за своє життя, залишають ці території. Окрім постійних обстрілів, вони знаходяться в зоні ризику через відсутність основних елементів цивілізації: немає зв’язку, електрики, газопроводу та водогону. Ризик перебування в цих регіонах лише зростає, додав експерт.

Він підкреслив, що евакуаційні програми в Росії діють, але не дуже ефективно. Окремо Селезньов згадав випадок з роздачею вогнегасників жителям прикордонних районів Бєлгородської області.

“Яким чином люди похилого віку зможуть використовувати ці засоби пожежогасіння в разі прильоту армійського снаряда або мінометної міни? Відповідь на це питання у місцевих представників російської влади відсутня. Але, з усім тим, ось таку функцію турботи про народонаселення вони виконали, а далі, як то кажуть, хоч трава не рости”, - сказав військовий експерт.

Селезньов підкреслив, що території Бєлгородської, Курської та Брянської областей вже давно стали прифронтовими. Цей фактор, додає він, безумовно, впливає на настрої місцевих жителів. Одна справа - спостерігати за бойовими діями на сході України по телевізору, і зовсім інша — коли війна буквально стукає у вікна та двері їхніх будинків, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що головкома ЗСУ Олександра Сирського просять терміново звернути увагу на Красногорівку.