Між Україною та РФ почався новий етап війни: до яких сценаріїв готуватися

РФ намагається захопити більше територій на Донбасі, а ЗСУ просуваються у Курській області

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" заявив, що на даний момент оцінка успішності операції Збройних Сил України на Курщині є передчасною.

Киричевський зазначив, що російські війська почали переміщати свої підрозділи зі східного фронту ще до початку бойових дій на Курщині. Це обумовлено значними логістичними складнощами, які не дозволяють швидко перекидати бригади з таких напрямків, як Вовчанськ, Покровське та Часів Яр. За його словами, це могло бути зроблено з метою ослаблення російських сил на сході або ж для запобігання наступу на Сумщину. Однак, без детальних знань про плани операції, важко дати об'єктивну оцінку її результативності.

Експерт також підкреслив, що війна переходить у новий етап, і необхідно бути готовими до будь-яких можливих сценаріїв.

"З одного боку, є негативні новини про те, що росіяни не зупиняють рух на Покровському напрямку. З іншого боку, генерал Москальов очолив військову комендатуру України в Курській області. Наразі росіяни намагаються захопити більше території на сході, а ми намагаємося просуватися на Курщині, щоб потім перерізати їхні логістичні комунікації, які їм живлять війська на Донбасі. Тобто нам доведеться й надалі вести поточні бойові дії. Якщо хтось думає, що це територіальний розмін, тобто ми йдемо з Курщини, а росіяни з Покровського напрямку, то це точно не проблема наших військових планувальників", - наголосив Киричевський.– наголосив Киричевський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ не можуть повірити в те, що українське командування могло спланувати таку блискучу операцію у Курській області, тому там вигадують допомогу від НАТО, МІ-6 чи інших західних спецслужб.