"Мінськ-3" в обгортці "корейського сценарію": чому Україні невигідно йти на такі домовленості

Україні пропонують закінчити війну по так званому «корейському сценарію», говорить політолог Петро Олещук. Проте, насправді, мова йде про чергові мінські домовленості, яким просто змінили назву, щоб не дратувати українців

У західних ЗМІ активно обговорюють тему завершення війни в Україні за так званим "корейським сценарієм", відзначає Петро Олещук. Але правда в тому, що цей сценарій у класичному розумінні не підходить Україні.

За його словами, у Корейській війні безпосередньо воювали великі світові держави. США, за підтримки своїх союзників, та Китай, за підтримки СРСР. Це робило даний конфлікт війною світового масштабу, і, зрештою, і обумовило її "заморожування", оскільки сторони не могли перемогти одна одну, а йти на ескалацію не збиралися, бо вона могла означати лише ядерну війну.

"Корейський сценарій" для України - це що? Введення американських військ? Створення американських баз? Ввезення американської ядерної зброї? Ні? Ну тоді це не "Корейський сценарій", а просто нова назва для чергових "Мінських домовленостей", які, як усі ми знаємо, завершуються черговим нападом росіян"
, - відзначає політолог і додає, що просто "Мінські домовленості" мають погані асоціації, а коли усі чують про "Корейський сценарій", то всім на думку одразу спадає футуристична Південна Корея, корейська поп-музика, корейські бренди електроніки та інші переваги провідної азійської держави.

Але правда в тому, підкреслює експерт, що всі ці розмови про "заморозку" не мають до реалій Корейської війни жодного відношення.

На думку Олещука, ключова проблема будь-яких "сценаріїв заморозки" полягає у тому, що вони не враховують відсутність паритету між Україною та її ворогом. Заморожувати потрібно те, що розморожувати буде невигідно. В цих умовах не зрозуміло, як Росію змусять не починати нову війну. Погрози черговими санкціями, зрозуміло, діяти не будуть, додав експерт.

При цьому Олещук вважає, що паритету можна досягнути, завдаючи ударів по російським НПЗ, і такі дії для РФ є насправді болючими. За його словами, про адекватність відповіді росіянам, українцям доводиться думати самим, оскільки на Заході хочуть, щоб у цій війні "ніхто не виграв, і не програв", саме тому, Київ вчасно не отримав літаки, бо партнери боялись, що Україна почне перемагати у війні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Штати за допомогою "корейського сценарію" хочуть врятувати Росію.