Міноборони РФ замовило партію смертельної зброї: про що йдеться

Кілька десятків гіперзвукових ракет «Циркон» буде вироблено в РФ у 2023 році

Російське військове відомство замовило у промисловості додаткову партію новітніх гіперзвукових ракет "Циркон", повідомляють кремлівські пропагандисти. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство "ТАРС" із посиланням на співрозмовника.

У повідомленні йдеться, що у додатковому контракті йдеться про кілька десятків ракет. Виконати замовлення мають у 2023 році.

Міноборони РФ офіційно не повідомляє цієї інформації.

"Циркон" - це ракети зі швидкістю польоту 12 тис. км/год. За такої швидкості "Циркон" може досягти Лондона приблизно за 5 хвилин.

Варто нагадати, що на початку листопада 2021 року президент РФ Володимир Путін заявляв, що в Росії завершуються випробування гіперзвукової крилатої ракети "Циркон", і з 2022 року вона надходитиме на озброєння військово-морського флоту країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з'явилося офіційне повідомлення ГУР про Херсон: ЗСУ у місті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент США Джо Байден та лідер Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін зустрінуться на саміті G20 ("Велика двадцятка") на Балі (Індонезія) наступного тижня. Це підтвердили і в КНР, і США. Серед іншого, вони обговорять війну Росії проти України, повідомив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. Які очікування від цієї зустрічі? Чи можна розраховувати, що Китай нехай не явно, але натисне на РФ у ракурсі необхідність завершення війни проти України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.