Міноборони РФ відреагувало на бої в Курській області

Міністерство оборони РФ заявило, що запобігло прориву українських сил вглиб території Росії.

Міністерство оборони Російської Федерації виступило з заявою щодо інциденту в Курській області, де ведуться активні бойові дії поблизу українського кордону на території РФ. Попри заяви російських воєнкорів про просування українських сил вглиб Росії, Міноборони РФ повідомляє, що просування не було допущено. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Після повідомлень російських воєнкорів про розширення фронту у Курській області та просування там українських сил, Міноборони РФ виступило з заявою щодо ситуації в регіоні. Російське відомство заявило, що підрозділи ЗС РФ спільно з прикордонними органами ФСБ Росії завдали ударів по збройних формуваннях ЗСУ в Курській області.

"Ударами авіації, ракетних військ, вогнем артилерії та активними діями підрозділів прикриття державного кордону угруповання військ на Курському напрямку не допущено просування супротивника вглиб території Російської Федерації", - йдеться в заяві Міноборони РФ.

Також російське міністерство стверджує, що нібито знищило 50 одиниць бойової техніки ЗСУ, зокрема сім танків та вісім бронетранспортерів, а сама операція продовжується.

Попри заяви Міноборони РФ про зупинку просування українських сил, російські воєнкори в соціальних мережах повідомили про взяття під контроль ЗСУ кількох населених пунктів після прориву кордону в Курській області. Крім того, росіяни пишуть, що українські військові просунулись на деяких ділянка до 15 км вглиб РФ, а ширина військових дій збільшилась до 10 км. Україна офіційно не коментує ситуацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захарова цинічно відреагувала на прорив кордону в Курській області.

Також "Коментарі" писали, що губернатор Курської області доповів Путіну про інциденти на кордоні та розповів, як відреагував російський диктатор.