Мешканець Бахмуту сяде на довічне: що він скоїв

До довічного ув’язнення засуджено навідника окупантів, який допомагав захопити Бахмут

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок громадянину за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Донецької облапрокуратури.

У травні 2022 року мешканець м. Бахмут співпрацював з представником держави, яка здійснила повномасштабне вторгнення на територію України. Упродовж місяця він передавав через месенджер "Telegram" текстові повідомлення співробітнику фсб рф.

У наданій інформації містились координати місць дислокації особового складу ЗСУ та зосередження військової техніки на території населеного пункту.

На виконання вказівок російського силовика агент надсилав йому дані про місцезнаходження об’єктів цивільної інфраструктури, комунальної сфери й промислового сектору.

За відданість окупантам чоловік розраховував отримати від них посаду "мера м. Слов’янськ", про що записав відео на телефон.

На вирок суду громадянин чекав під вартою.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Служба безпеки спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою провела спецоперацію, у ході якої затримала Дмитра Чистіліна – кремлівського ідеолога збройної агресії рф. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

Фігурант є помічником ексрадника путіна Сергія Глазьєва, одного з головних "модераторів" захоплення Криму, Донецької та Луганської областей та розробника "Стратегії інформаційної війни", яка виправдовувала повномасштабне вторгнення росії в Україну. Протягом 2016-2024 років Чистілін підготував для кремля низку "аналітичних матеріалів", в яких підтримував збройну агресію рф та "інтеграцію" тимчасово окупованих районів України до складу росії.