Масові рейди ТЦК по країні: у Третій штурмовій та KRAKEN дали оцінку ситуації

Декілька днів в Україні активізувалися масові рейди ТЦК та поліції по громадських місцях

В Україні, особливо в обласних центрах, співробітники ТЦК та СП разом з поліцією масово перевіряють документи у громадян призовного віку. Такі рейди відбуваються по громадських місцях, на концертах, у ресторанах, ТРЦ, театрах, спортзалах та просто на дорогах.

Військові висловилися з цього приводу та здебільшого підтримали такі вимушені мобілізаційні дії.

Зокрема, засновник спецпідрозділу KRAKEN Костянтин Немічев зазначив, що за майже 3 роки жорсткої війни чимала кількість добровольців перших днів загинули або втратили бойову готовність – як фізичну, так і моральну. Тому, щоб не втратити державність на фронт потрібні свіжі сили.

"Основна проблема полягає у відсутності Національної ідеї серед великої маси українців. Протягом 20 років ніхто на глобальному рівні не займався патріотичним вихованням громадян. Єдиний подібний період спостерігався у перші півроку 2022 року.

Тому ті, хто не самовизначився та не прийшов до розуміння патріотизму, зараз вимушені думати лише про існування в цій країні або навіть втечі з неї. В той час, як наприклад, я та мої побратими роблять все для перемоги та розбудови сильної і незалежної держави.

Невмотивоване суспільство не розуміє, що зараз треба відстояти країну. Саме тому, варто усвідомити, що рейди ТЦК - вимушений крок, продиктований реаліями війни. Але підходи залишають багато питань". – підкреслив Немічев.

Військовий додав, що примусова мобілізація — це не вибір, а необхідність, якщо ми хочемо жити в Україні. Це реалії війни.

"В умовах, коли наші ресурси обмежені, ми повинні діяти рішуче. Цивільне населення повинно розуміти, що без захисту наші міста та села будуть окуповані, а країна буде стерта", – додав засновник KRAKEN.

Також щодо рейдів ТЦК висловився заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін.

"Справедлива мобілізація саме так і виглядає – коли не тільки з сіл та маленьких міст забирають людей, а й з великих міст теж, де люди собі спокійно ходять на концерти та в рестіки.

Не може бути так, що частина країни ***шить третій рік, а інша частина живе своє життя і ще й обурюється перевірками. Станьте на облік і ходіть далі, в чому проблема.

Питання, чи не соромно здоровим тіпам так верещати, вже мабуть не варто задавати", – прокоментував фрагмент відео з затримання одного з військовозобов’язаних чоловіків.