Масована нічна атака: ворог запустив по Україні 80 дронів

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи

У ніч на 27 жовтня російські війська здійснили масовану атаку безпілотниками, запустивши їх із напрямків Орел, Курськ та Приморсько-Ахтарськ. Загалом росіяни спрямували проти України 80 дронів. Завдяки злагодженим діям українських зенітних ракетних військ, авіації, підрозділів радіоелектронної боротьби та мобільних вогневих груп, вдалося знищити 41 ворожий БПЛА.

Повітряні Сили України повідомили, що атака розпочалася близько 21:00. Радіотехнічні війська виявили 81 ворожий дрон, після чого українська авіація, зенітні ракетні підрозділи, частини радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи вступили в бій.

За словами командування, найбільше ворожих дронів вдалося збити в Одеській та Київській областях. Крім цього, ще 32 дрони були втрачені локаційно через радіоелектронні перешкоди, а один із них, змінивши курс, полетів у бік Білорусі.

Атака завдала пошкоджень цивільним об'єктам. В одному з районів Одеської області уламки збитих дронів пошкодили приватний будинок і два автомобілі. Також виникла невелика пожежа в лісі, але рятувальники оперативно її загасили.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Російські війська зайняли ще один населений пункт у Донецькій області — село Левадне. Такі дані оприлюднили аналітики проєкту DeepState. За їхніми словами, ворог також активізувався біля кількох інших населених пунктів — Шахтарського, Новоукраїнки, Богоявленки, Новодарівки, Стельмахівки, в Гірнику та Олександрополі.