Маск пояснив, чому обмежив доступ до інтернету в Україні

Ілон Маск каже, що SpaceX обмежила інтернет в Україні, щоб запобігти ескалації, "яка може призвести до Третьої світової війни".

Американський бізнесмен Ілон Маск розповів, чому його компанія Starlink заблокувала доступ до інтернету для українських військових на фронті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Маска.

Колишній астронавт НАСА та капітан ВМС США Скотт Келлі звернувся у Twitter до Ілона Маска з проханням відновити доступ до Starlink.

"Ілон Маск, Україна вкрай потребує вашої підтримки. Будь ласка, відновіть повну функціональність своїх супутників Starlink. Захист від геноцидного вторгнення не є наступальною здатністю. Це виживання. Будуть втрачені невинні життя. Ви можете допомогти. Дякую", - пише Скотт Келлі.

Маск відреагував на повідомлення через кілька днів і написав, що Starlink може підвищити рівень ескалації.

"Ви достатньо розумні, щоб не ковтати ЗМІ та іншу пропаганду. Starlink є комунікаційним хребтом України, особливо на передовій, де майже всі інші можливості Інтернету зруйновані. Але ми не допускатимемо ескалації конфлікту, який може призвести до Третьої світової війни", - відповів Ілон Маск.

Далі Маск додав: "ми щосили намагаємося робити правильні речі, де "правильні речі" є надзвичайно складним моральним питанням".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про чат-бот ChatGPT - штучний інтелект, який заснувала компанія Ілона Маска. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров сказав, що наразі "жодних проблем" із терміналами Starlink в Україні немає.

Також "Коментарі" писали про те, що Ілон Маск планує обмежити доступ до API соціальної мережі Twitter. Таким чином дослідники не зможуть отримувати і аналізувати інформацію, зокрема спотворену чи пропагандистську.