Лояльна до РФ країна в Європі погодилася озброювати Україну

Сербія погодилася постачати зброю Києву або вже відправила її

Один із можливо злитих у мережу секретних документів стверджує, що Сербія, єдина країна в Європі, яка відмовилася запровадити санкції проти Росії за її вторгнення в Україну, погодилася постачати зброю Києву або вже відправила її. Про це, як пише портал "Коментарі", повідомляє "Reuters".

Документ, що містить резюме відповідей європейських урядів на запити України щодо військової підготовки та "летальної допомоги" чи зброї, був серед десятків секретних документів, розміщених в інтернеті протягом останніх тижнів, що може бути найсерйознішим витоком американських секретів за останні роки.

У документі під назвою "Реакція Європи на російсько-український конфлікт, що триває" у вигляді діаграми перераховані "оціночні позиції" 38 європейських урядів у відповідь на прохання України про військову допомогу.

З діаграми видно, що Сербія відмовилася проводити навчання українських військових, але зобов'язалася надати летальну допомогу чи вже її надала. У ній також зазначено, що Сербія має політичну волю та військову здатність надавати зброю Україні у майбутньому.

Документ має грифи "Секретно" та NOFORN, що забороняє його поширення серед іноземних спецслужб та військових. Документ датовано 2 березня та скріплено печаткою Об'єднаного комітету начальників штабів.

Офіс президента Сербії Олександра Вучича та посольство України поки не відповіли на запит про коментарі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорить рішення Кремля з електронними повістками – перед якою дилемою опиняться росіяни.