Лейтенант ЗСУ дав важливу пораду для операторів дронів: можна загинути, якщо цього не робити

Український військовий зробив важливе зауваження для операторів безпілотників, яке може призвести на війні до трагічних наслідків.

Лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" розкритикував дії операторів дронів, які не вимикаючи трансляцію та здійснюють посадку безпілотників поруч з собою. Український військовий пояснив серйозну небезпеку таких дій.

Український військовий здивувався діям деяких операторів безпілотників про що розповів у соціальних мережах.

"Дивлячись стріми з мавіків, я трошки лице завалив, що на третій рік війни деякі "кадри" примудряються саджати в тупу дрон біля себе, навіть не вимикаючи трансляцію, що можна навіть розгледіти фейс горе-пілота, прямо перед обличчям, типу дивіться п*дари, який я гарний", - пише військовий.

Офіцер вказує, що росіяни можуть отримати доступ до трансляцій і таким чином визначити місце знаходження оператора дронів.

"Молодим прохання звернути на це увагу, а досвідченим - дати пару порад хлопцям, бо розуміти коли на місце посадки прилітає декілька снарядів або мін - хренова практика", - наголосив військовий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий з 3-ї ОШБр Максим Жорін дав пораду військовозобов'язаним перед їх мобілізацією. За його словами важливим для виживання на війні є підготовка військовозобов'язаних, тому Жорін радить обирати самостійно підрозділи підготовки, щоб отримати навчання високого рівня.

Також "Коментарі" писав про військового, який розповів про несподівану загрозу на фронті. За словами українського лейтенанта, росіяни можуть спеціально залишати своє озброєння на позиціях попередньо замінувавши його. Таким чином українці можуть знайти російську трофейну техніку та постраждати.