650 тисяч окупантів по лінії фронту готові до атаки: чи буде новий наступ РФ

Сьогодні лінія фронту складає понад 970 км, на всіх напрямках тривають важкі бої за рубежі

Військовий експерт та директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив, що напрямки Покровський, Торецький та Краматорський залишаються найгарячішими точками фронту.

Протягом останнього тижня на цих ділянках відбулося найбільше бойових зіткнень, кількість яких доходила до 200 на добу. В інтерв'ю для "Еспресо" експерт розповів, що Росія зосередила понад 650 тисяч окупантів по всій лінії фронту.

"Покровський, Торецький та Краматорський напрямки сьогодні залишаються найгарячішими точками фронту. На цих ділянках протягом тижня відбулася найбільша кількість бойових зіткнень, загальна кількість яких доходила до 200 на добу. Такого раніше не було. Зараз лінія фронту складає понад 970 км. Загальна кількість угруповань ворожих військ, які діють вздовж всієї лінії фронту, складає понад 650 тисяч окупантів. Дії ворога на цих трьох напрямках, зокрема, наступ на Часів Яр, від Очеретиного у бік траси Покровськ-Костянтинівка, а також бойові дії в районі Торецька, є елементами одного оперативного задуму противника. Всі ці три ворожі вектори сходяться в Костянтинівці", - пояснив Згурець.

Експерт зазначив, що всі зусилля ворога зосереджені на спробах наблизитися до Слов'янсько-Краматорського укріпрайону. Противник докладає максимальних зусиль для досягнення цієї мети.

"Втім, не факт, що окупантам вдасться досягти їх. Оскільки для стримування противника Сили оборони також докладають максимальних зусиль", - додав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у ЗСУ назвали реальну цифру втрат росіян у Часовому Ярі. На початку липня видання Forbes опублікувало матеріал у якому стверджує, що Росія за три місяці боїв за Часів Яр зазнала великих втрат – 99 тис. убитих та поранених російських військових. Цю інформацію спростували у ЗСУ.