Курська операція все переграла: на кого тепер Путін робить ставку

Аналітики ISW зазначають, що події в Курській області показали, що Кремль все більше орієнтується на стабільність режиму

Російський диктатор Володимир Путін прагне закріпити на керівних посадах силових структур лояльних осіб, які не обов'язково є професіоналами у довірених їм сферах діяльності. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що реакція Кремля на вторгнення України до Курської області наголосила, що внутрішнім пріоритетом Кремля є стабільність режиму, особливо протягом останнього року.

Наприклад, Володимир Путін призначив помічника президента Олексія Дюміна контролювати поточну "контртерористичну" операцію проти українських сил у Курській області. Це означає, що Путін не довіряє Генштабу та Міністерству оборони та покладається на осіб, яким довіряє особисто.

Інститут посилається на російське видання Важливі історії, джерело якого повідомило, що Дюмін зараз перебуває у конфлікті з представниками Адміністрації президента РФ.

Також джерела кажуть, що голова Федеральної служби безпеки (ФСБ) Олександр Бортніков "залишить свою посаду цього року" і припустили, що його потенційною заміною може стати керівник контррозвідки ФСБ Владислав Меньщиков або перший заступник Бортнікова Сергій Корольов.

Публікація Важливих історій переконливо свідчить, що Кремль дедалі більше орієнтує свої основні пріоритети на стабільність режиму. "Загальне зрушення Кремля у бік таких силовиків, як Дюмін, якому Путін особисто довіряє, і силовиків із сильною та добре задокументованою репутацією у сфері боротьби з тероризмом та контррозвідкою, свідчить про те, що Кремль все більше дивиться на таких осіб як на гарантів режиму" , - йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи має Україна шанс посадити РФ на стіл переговорів: до чого тут Курська операція. Експерти детально проаналізували ситуацію.