Кулуарні домовленості на саміті в Швейцарії: про що говоритимуть світові лідери

На закритих зустрічах в Швейцарії, ймовірно, будуть обговорювати питання територіальної цілісності України, повідомив в ефірі Freedom політолог Ігор Попов

Після Глобального саміту миру, ймовірно, вже восени, лідери країн можуть зібратися в Саудівській Аравії, щоб продовжити обговорення питання встановлення миру в Україні. На цей самім можуть покликати і терористичну Росію.

Як вважає політолог Ігор Попов, участь Росії у цьому другому саміті буде залежати від того, чи не буде РФ роздратована тими документами, які будуть прийняті в Швейцарії.

Справа у тому, каже експерт, що крім офіційної резолюції, на саміті в Швейцарії, ймовірно, будуть певні підсумки закритих переговорів. Саме вони будуть стосуватися ширшого спектра питань. Як каже політолог, ця позиція також буде передана Російській Федерації.

Як каже Попов, мова йде про ті пункти, які не будуть обговорювати на відкритих трибунах.

"Це стосується власне територіальної цілісності України та виведення російських військ",
- відзначив політолог.

На його думку, якщо в Швейцарії у цих пунктах вдасться знайти якесь порозуміння, то не виключено, що Росія поїде на зустріч у Саудівську Аравію.

При цьому Попов переконаний, що до другого саміту, якщо він відбудеться, Київ повинен посилити свої переговорні позиції. Втім, додає експерт, Росія теж буде намагатися посилити тиск, наприклад, через ескалацію на лінії фронту. Вона буде намагатися продемонструвати свою перевагу в снарядах та низці інших типів озброєнь, вважає експерт.

До речі, Попов вважає, що резолюцію саміту в Швейцарії до РФ донесуть через посередників, можливо, кількох.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай відмовився від участі Глобального саміту миру, бо він не виправдовує його очікувань. Зокрема, Пекіну не подобається, що туди не покликали РФ.