Кремль змінив плани щодо України: російський правозахисник спрогнозував, що робитиме Путін

Марк Фейгін розповів, чому Кремль тепер може не поспішати із "референдумом" на окупованих територіях

У владних кабінетах у Кремлі вже давно тверезо оцінили свої сили і там добре розуміють, які насправді перспективи щодо захоплення всієї території України. Від цієї ідеї швидше за все відмовилися. Тепер мета Путіна – вичавити щонайбільше з того, що вдалося досягти за півроку, щоб не віддати назад ті українські території, які на сьогодні є окупованими Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку озвучив відомий російський правозахисник Марк Фейгін, пише "24 канал".

Марк Фейгін прогнозує, що росіяни відмовляться від ідеї проведення постановного "референдуму", який раніше планували на 11 вересня. Все через те, що на Херсонщині дуже "невпевнена" позиція у Росії.

За словами правозахисника, у Кремлі вже обговорюють намір перенести так званий референдум. Головна причина – росіяни бояться, що після "референдуму" ЗСУ вдасться витіснити російську армію, і область знову повернеться під контроль України. Марк Фейгін припускає, що в російських елітах, близьких до Путіна, є переконання, що краще не поспішати і трохи почекати з "референдумом".

Зазначимо, раніше вже повідомлялося, що найвище російське командування не має наміру залишатися в Херсоні. Російські командири вже залишають місто, перебираючись до Криму.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Туреччина розпочала військову операцію в Сирії: експерти розповіли в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню, про що говорить такий крок Анкари – як це відобразиться в Україні і, чи є якісь приховані домовленості між Ердоганом та Путіним.