Кремль насичує окуповані регіони представниками РПЦ: цікаві деталі

Окупанти залучили до пропаганди російську церкву

На тимчасово окуповані території України продовжують прибувати священники російської церкви для поширення пропаганди серед місцевого населення.

Зокрема, повідомляє Центр національного спротиву, священників відправляють примусово як капеланів. Водночас багато хто з них проводить службу у захоплених церквах регіону, де займаються пропагандою.

Повідомляється, що кількість відправлених в окуповані регіони російських капеланів суттєво зростає. Причиною є низький морально-психологічний стан особового складу та збільшення випадків дезертирства. Також капелани беруть участь в ідеологічній обробці російських солдатів, спонукаючи вчиняти самогубства замість здачі в полон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що взяття ЗСУ під контроль міста Льгов у Курській області дасть реальну можливість перерізати логістику росіянам на стратегічному рівні, вважає військовий експерт Defense Express Іван Киричевський. "Наша авіація бомбить об'єкти на території РФ, це вже було офіційно визнано. Тут ще виникає питання: де ми набрали керованих авіабомб, щоб бомбити територію РФ? Бо ж мова була про те, що ми від західних союзників начебто отримуємо лише 100-130 одиниць різних авіабомб на місяць, тому більше там не вижмеш, а власного озброєння у нас немає. А тут трапляються якісь дива, тобто в умовах переваги противника у повітрі наша авіація керованим авіаційним озброєнням б’є по російській інфраструктурі", — прокоментував військовий експерт.

Також портал "Коментарі" писав, що російські загарбники просунулися на Покровському напрямку в бік міста Селідове та підійшли до терикону між селами Михайлівкою та Маринівкою. Як пише військовий "Айдара" Станіслав Бунятов, якщо окупанти закріпляться там, то "буде дуже сумно". Російські провоєнні пабліки зазначають, що це панівна висота над Селідовим. Офіцер із позивним "Алекс" повідомляє, що росіяни вже за півтора кілометра від сусідньої Новогродівки та засилають туди диверсійно-розвідувальні групи.