Кремль хоче за результатами війни створити 70-кілометрову безлюдну зону розділення. Про що мова

Росія нищить Харків і хоче зробити все для того, щоб він увійшов у 70-кілометрову безлюдну зону розділення за результатами війни, вважає політолог Олександр Кочетков. За його словами, Україна не може цього допустити

Російські терористи продовжують знищувати Харків. Як вважає Олександр Кочетков, харківська телевізійна вежа, з якої падає її верхня частина стане одним зі страшних символів цієї війни. За його словами, протягом двох років загарбники намагалися поцілити в цю вежу, бо вони переконані, що стійкість ЗСУ, зокрема, навколо Харкова, базується виключно на пропаганді.

При цьому експерт підкреслив, що виглядає так, що пошкодження вежі є величезними, проте це не так, мовлення у місті відновлено.

"Але ця подія натякає, що планує агресор для "першої столиці",
- відзначив Кочетков.

Він звернув увагу на те, що у світі почалося обговорення слів міністра закордонних справ країни-агресора Сергія Лаврова про те, що РФ таки планує захопити Харків. Проте, експерт підкреслює, що насправді у Росії для цього немає жодних сил. Саме тому, на його думку, терористи і намагаються його максимально зруйнувати та зробити непридатним для життя.

"Кремль чудово розуміє, що по результатам війни буде створено 70-кілометрову безлюдну зону розділення. І він хоче, щоб вона пройшла через Харків. Що завдасть Україні непоправної втрати. Бо Харків — це промисловість, наука, фінанси, ІТ, культура",
- відзначив експерт.

Зараз, за його словами, основним завданням є зробити так, щоб у майбутньому ця "безлюдна зона" розділення не проходила через Харків, а через зруйнований вщент Бєлгород.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що на думку американських аналітиків росіяни посилили обстріли Харкова, оскільки хочуть змусити мирних мешканців покинути свої домівки і спровокувати хвилю переміщення в середині країни.