"Кожен має бути на своєму місці": у ЗСУ висміяли блогерів за боягузтво

Блогери спробували пояснити, чому вони не в армії

Українські блогери зняли відеоролик, в якому розповідають, що "кожен має бути на своєму місці".

У такий спосіб блогери спробували виправдатися, чому не долучилися до лав ЗСУ – мовляв, вони допомагають військовим та збирають кошти на армію.

На відео блогерів відреагував заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Коли звучить фраза про "кожен важливий на своєму місці", маються на увазі ті, без кого неможливе існування держави. Наприклад, рятувальники і лікарі. Блогери до цієї категорії аж ніяк не відносяться", - зазначив Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ наголосив, що погана ідея - виправдовувати боягузтво "важливістю".

"Тим більше, викладаючи це виправдання від нібито військових, ще й в такій крінжовій формі. Сором. Допомагаєш - сприймай це за обовʼязок та честь", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не дозволяють Україні використовувати свою зброю для далекобійних ударів всередині Росії. "Ви повинні пам’ятати, що це не тільки Штати, а коаліція країн, які об’єдналися, щоби надавати Україні зброю, засоби та підтримку. Ми вважаємо, що найкращий спосіб, за допомогою якого українці можуть бути ефективними на полі бою, — об’єднати ці можливості разом і продовжувати відкидати російські сили, щоб повернути свою суверенну територію", — сказала Сабріна Сінгх.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що схвальна реакція західних партнерів на події у Курській області, які визнали право України відстоювати свої інтереси, ведучи бойові дії на російській території, – вагомий позитивний сигнал, заявив політолог Володимир Фесенко. За його словами, з політичної та військової точок зору головний позитивний ефект від Курської операції був досягнутий завдяки нестандартним діям. Росіяни виявилися не готовими до операції української армії, а тому не виключено, що Україна може вдатися до ще одного неочікуваного кроку, вважає він.