Контрнаступ: Сили оборони на Бахмутському напрямку просунулися вперед

Ворог намагається атакувати біля Бахмута, та зазнає масштабних збитків

Російські загарбники продовжують наступ на Бахмут. Противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій, проте зазнає колосальної поразки, пишуть "Коментарі".

Під прикриттям артилерії окупанти спробували захопити одну з передових позицій наших захисників. Артналіт прикордонники перечекали в укриттях, а при наближенні піхоти противника відкрили вогонь.

"Спроба штурму провалилася, ворог зазнав втрат та почав тікати. Охоронці кордону з воїнами ЗСУ контратакували та зайняли позиції ворога. В ході бою 9 окупантів знищено, ще близько 20 поранено. Наразі Сили оборони просунулися на 300 метрів та закріплюються на нових позиціях", - деталізують сьогоднішні успіхи в Держприкордонслужбі.

За словами ж заступник командира 3-го батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади Національної гвардії України Володимира Назаренка, окупанти втрачають величезну кількість бійців зі своїх штурмових груп у Бахмуті, а поранених просто покидають помирати.

"Ми знаємо, як вони намагаються атакувати. Втрати навіть не загонів, не бойових з'єднань "вагнерівців", а просто натовпів, якими намагаються штурмувати, маленькі такі групки по 8, по 10-20 осіб сягають 80%", - розповів Назаренко.

Бої за Бахмут продовжуються вже пів року, нагадує американське видання The Wall Street Journal. Ця ділянка лінії фронту є найактивнішою на цей час і потребує мобілізації всіх доступних сил для обох сторін. При цьому завзятість, з якою Росія намагається прорватися на цьому відрізку, дивує західних військових експертів, оскільки контроль над Бахмутом не має великого стратегічного значення.

Однак, пише WSJ, і керівництво найманців з приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" і командувач російської армії генерал Суровікін з якоїсь причини переконали себе у важливості цього прориву, і взяття Бахмута стало для Росії “ціллю номер один”.

Як писали "Коментарі", російське командування наказало почати перекидання своїх основних наступальних сил з-під Бахмута ближче з Соледару. Все через те, що потужний опір української армії не дозволив росіянам досягти бажаних цілей.