Комбінована атака: скільки ворожих дронів та ракет збили сили ППО

Станом на 11 ранку бойова робота все ще триває

В ніч на 10 жовтня ворог вчергове атакував Україну ударними дронами та ракетами. Відбивали атаку авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи. Про це повідомляє пресслужба Повітряних Сил ЗСУ.

Деталі нічної атаки

Загалом вночі в небі над Україною було виявлено 70 ворожих цілей. Серед них:

  • 2 балістичні ракети Іскандер-М (район пусків – ТОТ Криму);

  • 1 керовану авіаційну ракету Х-31П (із повітряного простору Криму);

  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59/69 (із повітряного простору Криму);

  • 3 зенітні керовані ракети С-300 (із окупованої Донеччини);

  • 62 ударні БпЛА (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф).

Загалом сили ППО вдало збили 41 ворожий БпЛА у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Сумській, Полтавській, Запорізькій та Донецькій областях. На жаль, внаслідок атаки було пошкоджено цивільні споруди та об’єкти критичної інфраструктури на Одещині, Полтавщині та Донеччині.

Станом на 11.00 бойова робота триває! Декілька БпЛА (імовірно ударні) – в повітряному просторі України. Також спостерігається велика активність розвідувальних безпілотників на півночі та півдні, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські терористи вчергове атакували Одеський район балістичними ракетами, повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер. Ціллю ворога знову стала портова інфраструктура. Ворог влучив у цивільний контейнеровоз під прапором Панами. Кількість жертв внаслідок вчорашньої російської ракетної атаки зросла до семи.