Колишній українець та шахіст-зрадник стане "сенатором" від анексованого Криму в РФ

У російських ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про зловживання Карякіним алкоголем

Кандидатуру шахіста та колишнього громадянина України Сергія Карякіна висунуто на посаду "сенатора" від анексованого Криму в Раді Федерації РФ. Про це заявив Сергій Аксьонов.

"Герой Росії Юрій Петрович Німченко представлятиме виконавчий орган державної влади Республіки Крим у Раді Федерації РФ. Сенатором від законодавчого органу державної влади нашої республіки буде Сергій Олександрович Карякін, всесвітньо відомий гросмейстер", – сказав Аксьонов.

Відомо, що у березні 2022 року Карякіна дискваліфікували FIDE на пів року за підтримку російської агресії проти України. Після цього шахіст заявив, що братиме участь у міжнародних змаганнях лише під прапором РФ.

Сергій Карякін – 34-річний шахіст, який народився в Сімферополі і виріс на Донеччині. До 2009 року він виступав за Україну, після чого прийняв російське громадянство.

Варто зазначити, що у російських ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про зловживання Карякіним алкоголем.

Серед головних здобутків Карякіна – перемога на Кубку FIDE (2015 рік), титул віцечемпіона світу з класичних шахів (2016 рік), чемпіона світу зі швидких шахів (2012 рік) і бліцу (2016 рік).

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що російський боксер накинувся з погрозами на Францію. Колишній боксер з РФ і депутат російської Держдуми Микола Валуєв в чергове проявив власне вірнопідданське завзяття. Обурливий коментар він надав порталу Sport24, таким чином реагуючи на нещодавню заяву мера Парижа Анн Ідальго, яка виступає проти участі спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіаді-2024.

Продовжуючи старі традиції путінських пропагандистів, колишній боксер на цей раз згадав війну між Російською імперією і наполеонівською Францією на початку 1810-х.