Коли РФ планує знову активізувати ракетні удари по Україні: у Генштабі відповіли

Росія вирішила налагодити випуск крилатих ракет, запаси яких сильно виснажилися за осінь-зиму

Російське керівництво поставило чітке завдання розгорнути серійне виробництво крилатих ракет Х-50. Ймовірно, противник планує нову кампанію масованих ракетних ударів по Україні. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

"За наявними даними, у червні цього року РФ планує розпочати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дозволить Кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни", – поінформував Громов.

Крім того, за даними української розвідки, з початку повномасштабної фази війни Росія витратила вже близько половини своїх зенітних ракет дальнього радіусу дії – щонайменше 8 тисяч.

У Генштабі ЗСУ вважають, що у середньостроковій перспективі Росія не зможе поповнити ці втрати. А це вже поставить під питання обороноздатність Росії на Далекому Сході та на кордоні з країнами НАТО.

Зазначимо, у Генштабі також розповіли, коли РФ перегляне стратегічні цілі із захоплення Лівобережжя України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російські загарбники залякують українців на тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей контрнаступом українських військових. Ціль таких залякувань росіян полягає в тому, щоб змусити людей евакуюватися до Росії. Про це під час брифінгу заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.