Коли буде пік літнього наступу окупантів: яке велике місто на Донбасі стане зоною боїв

Окупанти не припиняють підвищувати градус тиску на Донбасі

Незважаючи на те, що Україна отримала значну допомогу від західних союзників та прискорила темпи мобілізації, росіяни не припиняють свого наступу. Коли загарбники вийдуть на пік свого наступу і яке важливе місто для ЗСУ може стати зоною боїв? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Нам доведеться пройти непростий період протягом липня

Військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі "Radio NV" висловив думку, що зараз зусилля окупантів щодо наступу вже перебувають на піку.

"Воно (Ред. - Наступ) вже суттєво не може збільшитися, вирости, і йому не дадуть вирости, зокрема через удари по території Росії. Власне, треба продовжувати оборонні дії і покращувати забезпечення. Я думаю, що це нам буде вдаватися краще, тенденції для цього, принаймні, є, і для того, щоб зупинити російський наступ так само. Хоча ще нам доведеться пройти непростий період протягом липня, я думаю", — зазначив Мусієнко.

Україна триматиме Покровськ до останнього

Військовий оглядач Євген Дикий в інтерв'ю "Radio NV" заявив, що ескалація останніх днів на фронті пов'язана з тим, що росіяни намагаються максимально використовувати той час, поки ЗСУ не отримали нову партію зброї і не закрили проблему гострого дефіциту снарядів.

"Ми доживаємо останні дні чи тижні, коли у нас критичний дефіцит одночасно двох дуже вагомих ресурсів. У нас критичний дефіцит боєприпасів та людей. Росіяни розуміють, що скоро одна з двох проблем вирішиться. Снаряди вже в дорозі, критичному дефіциту боєприпасів залишилися лічені дні. І, звісно, росіяни намагаються максимально скористатися ситуацією, вони дуже поспішають”, – пояснив аналітик.

За словами Дикого, росіяни вкладають основні зусилля у ті напрямки, де мають найбільші успіхи. Нині таким є колишній авдіївський напрямок. Аналітик зазначив, що зараз росіяни просуваються там досить високими темпами, взявши після Очеретино ще кілька сіл, включаючи Бердичі.

"Чесно кажучи, я завжди дуже не люблю робити погані прогнози, але тут мені вже досить очевидно, що, як мінімум, місто Покровськ із прифронтового зараз стане зоною бойових дій. Наскільки великою є загроза окупації Покровська, я зараз не беруся сказати", – зазначив Євген Дикий.

Експерт висловив думку, що Україна триматиме Покровськ "дуже завзято і дуже запекло", зокрема тому, що там є підготовлені укріплені рубежі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Столтенберг заспокоїв прогнозом війни в Україні: на що РФ вже не здатна.