КНДР вступає у війну: як має відреагувати Європа

Північна Корея підтримала Росію у війні проти України

Поки КНДР відправляє війська на війну проти України та вже не приховує підтримку Росії, Захід продовжує мовчати, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

"Північна Корея, як й Білорусь, відкрито вступила у війну на боці Росії. Водночас наші союзники продовжують жувати соплі та сподіватися, що у випадку поразки українців в комунальній квартирі Європи стане спокійніше жити", - наголосив Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ зазначив, що, за великим рахунком, не важливо, кого вбивати, аби були набої та нормальна зброя.

"Але поки в США не пройдуть вибори, ніхто вам не скаже - буде Україна найбільш озброєною армією світу чи доведеться воювати саперними лопатками, купленими за свої гроші", - додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що між гарантіями безпеки та ядерною зброєю Україні варто обирати ядерну зброю, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Якщо вже про це говорити, то між будь-якими гарантіями безпеки та ядерною зброєю вибір очевидний — ядерна зброя. "Гарантії безпеки" ми вже бачили. Один з підписантів на нас напав, інші – роблять вигляд, що не зобов'язані захищати нас. З цієї ситуації можна вже зробити висновки: існування домовленостей абсолютно нічого не означає, вони не працюють", — наголосив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що НАТО планує замкнути на собі ключові функції допомоги Україні після президентських виборів у США. Про це пише видання CNN з посиланням на слова високопоставленого чиновника Альянсу. "Генеральний секретар Марк Рютте хоче бачити НАТО лідером у сфері допомоги з питань безпеки, а не щоб один союзник брав на себе цю роль", — розповів співрозмовник видання.