Кінець "СВО": яке рішення ухвалив Кремль

За інформацією ЗМІ, Кремль рекомендував пропагандистам перейменувати "СВО"

Путінський режим вигадав для кишенькових пропагандистів нову назву для так званої "СВО" та зобов'язав їх розповідати росіянам, що це Україна відмовляється від світу, а не РФ. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Медуза", посилаючись на кремлівську методичку для ЗМІ, яку виданню вдалося роздобути.

Так, повномасштабне вторгнення РФ в Україну пропагандистам наказано називати "українським конфліктом", хоча раніше російські ЗМІ використали придуманий Путіним термін "спеціальна військова операція". Співробітникам провладних медіа вони рекомендують наголошувати, що "Росія не відмовляється від діалогу", але "Україна та Захід розмовляють мовою ультиматумів".

Примітно, що не далі, як сьогодні Путін знову озвучив свій ультиматум Україні: віддати чотири українські області, які поки що окуповані лише частково.

Далі методичка рекомендує пропагандистам характеризувати слова Путіна як "чітку позицію", яка "позбавляє Київ та Захід можливостей для хитрощів та обману".

"Мирна ініціатива Росії може у найкоротші терміни завершити конфлікт в Україні. Запропонований Росією план при готовності Києва та Заходу дозволить негайно припинити бойові дії та розпочати переговори", - йдеться у методичці.

Незважаючи на те, що саме Росія систематично порушує будь-які домовленості з Україною, у тому числі відносну нещодавню "зернову угоду", методичка закликає пропагандистів розповідати росіянам про те, як Київ повністю дискредитував себе і може легко зрадити будь-які домовленості.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США розповіли, як бачить Путін "закінчення" війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – настає новий раунд війни: історик вказав на важливу деталь.