Київ виводять на переговори з РФ у слабкій позиції: захід махнув на Україну рукою

Україну хочуть вивести на переговори з РФ у слабкій позиції, яка передбачає втрату територій

Еліти та спецслужби провідних країн Заходу проводять поти України масштабну інформаційну операцію, заявив колишній заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін. За його словами, метою цієї спецоперації є розширення вікна дискусії про припинення війни на фактичній лінії бойового зіткнення.

Як каже Золотухін саме у рамках цієї операції протягом останнього часу The Economist, FT, El Pais вийшли з публікаціями, які запускають дискусії про "ціну війни" і умови її припинення.

Експерт відзначає, що протягом минулого тижня він мав розмови із шістьома іноземними представниками з різних країн з дипломатичного та експертного корпусу.

"Усі вони говорять про пропозиції безпекових гарантій для України, в обмін на рішення українського воєнно-політичного керівництва укласти домовленість про припинення вогню на поточній лінії бойового зіткнення, що, очікувано, може конвертуватися у більш тривале припинення (відкладення) війни з залишенням контролю над українськими територіями за Путіним" - говорить Золотухін.

При цьому, експерт відзначає, що паралельно з цим російська журналістка Фаріда Рустамова заявила, що буцімто кремлівський диктатор Путін образився на те, що ЗСУ розпочали операцію на території Курської області, саме тому, він нібито ухвалив рішення остаточно знищити Україну.

Як каже Золотухін, ця заява також є частиною спеціальної інформаційної операції. Вона ставить за ціль показати "силу" Путіна та слабкість України і готовність до переговорів.

"В результаті, Україну підведуть до переговорів у слабкій позиції, що і є стратегічною метою комплексної операції", - заявив Золотухін.

При цьому він переконаний, якби в України все було настільки погано, то їх би не пропонували "блискуче намисто" у вигляді можливого вступу в НАТО, в обмін на землю.

"Я не вірю у запрошення вступити до НАТО. В першу чергу, через Орбана і Ердогана. Якщо Рютте розкаже, як він збирається переконати двох членів Північно-Атлантичного Альянсу прийняти рішення, яке буде максимально негативним для Путіна, то тоді, я, можливо, повірю у таку вірогідність. Зараз це "розказки про казки", - говорить Золотухін.

Разом з тим експерт вважає, що, очевидно, припинення вогню та пауза у бойових діях, дуже ймовірно є неминучою, адже проти України розгорнули дуже потужну інформаційну спецоперацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що членство України в НАТО можуть обговорити на засіданні у форматі "Рамштайн", яке відбудеться на рівні лідерів держав уже цього тижня.