Київ отримав гнівні дзвінки з Берліна та Вашингтона: що трапилося

За інформацією Bild, ЗСУ щонайменше один раз використовували німецький Рatriot над територією РФ

ЗСУ щонайменше один раз використовували німецький ЗРК Рatriot над територією РФ. Проте цей інцидент не був непомічений німецькими та американськими партнерами. Реакція союзників була більше ніж гнівною. Як інформує портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "Bild".

Видання зазначає, після застосування ЗРК Рatriot над територією країни-агресора у відповідь офіційний Київ отримав гнівні дзвінки з Берліна та Вашингтона та погрози припинити постачання зенітних ракет, якщо подібний інцидент повториться.

"Україна також не має права використовувати західну протиповітряну оборону проти атакуючих російських літаків, вона повинна чекати, поки бомбардувальники випустять свої крилаті ракети і вони вже будуть над українською територією для боротьби з ними", - зауважує видання.

Також видання опублікувало карту авіабаз, що використовуються Росією для бомбардування України. Не наносячи ударі безпосередньо по авіабазам та літакам ЗСУ досить складно відбивати ударі агресора.

Варто зазначити, що останнім часом дискусія щодо використання західної зброї по території Росії значно пожвавилася. Проте союзники Києва розділилися на два табори. Одні публічно підтверджують, що дають згоду на застосування свої зброї по РФ. Інші ж навпаки, категорично проти цього і зайвий раз про це наголошують.

Читайте також на порталі "Коментарі" - генсек НАТО Єнс Столтенберг продовжує наполягати на тому, щоб союзники якнайшвидше переглянули обмеження на заборону Україні бити по РФ західною зброєю на фоні прикордонних боїв у Харківській області.

Також видання "Коментарі" повідомляло - про що говорить посилення загроз з боку РФ: чи чекати більш адекватної реакції Заходу.