Керівник ВООЗ назвав кількість російських атак на медичні заклади

У ВООЗ розповіли про кількість російських атак по медичним закладам України, які нанесла армія РФ.

Під час брифінгу генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус розповів скільки росія здійснила атак на медичні установи в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на американське видання CNN.

Майже рік тому Путін розпочав повномасштабне вторгнення російської армії в Україну. За цей час було зафіксовано тисячі військових злочинів, зокрема російські ракетні снаряди влучали в лікарні, аптеки та інші по медичні заклади.

"В Україні було скоєно щонайменше 802 напади на заклади охорони здоров'я, в результаті яких загинув 101 лікар і пацієнт", - повідомляє CNN слова очільника ВООЗ Тедроса Гебрейесуса.

Ймовірно справжня кількість медичних закладів та лікарів, які постраждали від російської агресії вища.

Гендиректор ВООЗ зазначив, що війна в Україні загострила багато проблем пов'язаних з медичною сферою. Зокрема це підтримка психологічного здоров'я та лікування таких хвороб як ВІЛ, рак, туберкульоз. Окрім того, зменшились показники застосування вакцин проти Covid-19, кору, пневмонії та полієміоліту.

"Наслідки цієї війни для здоров'я є руйнівними", - підсумовує Тедрос Гебрейесус.

Раніше портал "Кометнарі" повідомляв, що ВООЗ скликала термінову нараду щодо смертельного спалаху вірусу Марбург. Вірус з'явив вперше в цьому році у Гвінею, де вбив щонайменше дев'ять людей.

Також "Коментарі" писали про міністра закордоних справ України Дмитра Кулебу, який назвав зброю, що найбільше необхідна Україні для протистояння з російською Федерацією.